Research + Inspiration

Watson Experience Center, San Francisco

Responding in part to recent debates on how big data will affect our built environments, Synthesis Design + Architecture have teamed up with IBM Watson Analytics to design an interior feature wall for the Watson Experience Center in San Francisco. The project, named Data Moiré after the dizzying patterns created by overlapping sets of lines, uses data from the influence of mobile phones on monthly consumer spending to create a precise screen material that defines the wall.

parametrics precedent 1

Other Precedents:

Hyatt Regency, San Francisco

Precedent 3

Opera Theater in Vienna Proposal

Precedent 2

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s